Підтримати нас

Ексредактора херсонського телеканалу очолила окупаційне відділення організації “Союз православних жінок”

17 червня 2024 18:59
182
Поширити:
Фото: ІМІ

Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ Ганна Коробова, яка у 2022 році перейшла на бік РФ, очолила окупаційне Херсонське обласне відділення організації “Союз православних жінок”.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на дані з російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Окрім Ганни Коробової, засновницями організації зазначено професорку Херсонської академії неперервної освіти Галину Сагач, а також Ксенію Тарасенко, Поліну Гуценко та Галину Кременьову, які працюють в окупаційній адміністрації Херсонської області. 

“Союз православних жінок” створено з благословення російського патріарха Кирила 2010 року для “сприяння зміцненню ролі Російської православної церкви в житті суспільства”, – пише ІМІ.

Організацію у рік створення зареєстрували й в Україні, її очолила проросійська політикиня Наталя Вітренко.

Хто така Ганна Коробова?

За даними Руху Чесно, з 2020 року Ганна Коробова була ведучою на херсонському каналі ВТВ+, де вела ранкові передачі. Наприкінці квітня 2022 році під керівництвом Тетяни Каменської канал ВТВ+ почав транслювати російську пропаганду.

У 2022 році перед звільненням Херсона персонал каналу, частиною якого була Коробова, разом з обладнанням втекли на окупований лівий берег Дніпра.

У березні 2023 року вона супроводжувала школярів окупованої частини Херсонської області під час поїздки у Білорусь.

У 2023 році Ганні Коробовій оголосили підозру у колабораціонізмі. Вона обійняла посаду головної редакторки окупаційної херсонської телерадіокомпанії "Таврія", створеній на технічній базі українського телеканалу ТРК "Скіфія" (Херсонська філія Суспільного мовлення) під головуванням Ісмаїла Абдулаєва.

  • Нещодавно стало відомо, що слідчі СБУ повідомили про підозру 53-річній жительці Херсона Оксані Корінній, яка у червні 2022 року стала окупаційною заступницею директора незаконно створеного Департаменту інформаційної політики Херсонської області, надалі реорганізованого в міністерство.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів