Підтримати нас

Колишня членкиня Національної спілки журналістів України отримала підозру в колабораціонізмі. ОНОВЛЕНО

23 травня 2024 13:44
587
Поширити:
Фото: ЦЖР

Слідчі СБУ повідомили про підозру 53-річній жительці Херсона Оксані Корінній.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у червні 2022 року вона стала окупаційною заступницею директора незаконно створеного Департаменту інформаційної політики Херсонської області, надалі реорганізованого в міністерство.

На цій посаді підозрювана відповідала за інформаційну політику та корекцію підготовлених матеріалів працівниками незаконної установи для висвітлення в ЗМІ. Також вона розробляла план медійної кампанії щодо популяризації окупаційної влади Херсонщини, стверджують правоохоронці.

Перед звільненням правобережжя Херсонщина Корінна виїхала до Генічеського району, де продовжила працювати в окупаційному міністерстві, йдеться в тексті.

Зазначається, що Оксана Корінна – уродженка села Станіслав Херсонської області, зареєстрована в Херсоні.

Жінці загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.

Оновлено. Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Херсонській області Сергій Мовчан у коментарі “Вгору” повідомив, що Оксана Корінна під час окупації території Херсонської області стала виконувачкою обов'язків заступника окупаційного міністра інформаційної політики Херсонської області, яке “очолює” журналіст з Херсона Євген Бриков.

“Вона почала вербувати людей до незаконного міністерства”, – додав він. 
  • Правління Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України виключило зі свого складу Оксану Корінну.
  • Оксана Корінна співпрацювала з екснародепом від “Партії регіонів” Миколою Дмитруком та Віталієм Булюком з партії “Наш край”. 

  • В  “Чесно” зазначили, що Віталій Булюк перейшов на бік окупаційної влади та незаконно обійняв посаду в органах місцевого самоврядування.19 травня 2022 року його незаконно призначили одним із заступників окупаційного голови Володимира Сальда.

  • Раніше правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі 44-річній жительці Херсона Світлані Грабко. У  липні 2022 року жінка стала учасницею окупаційної громадської організації “Союз матерів Херсона”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів