Підтримати нас

Ексначальник виправної колонії в Херсоні отримав ще одну підозру

22 вересня 2024 20:00
118
Поширити:
Фото зі сторінки Євгена Соболєва у фейсбуці

Державне бюро розслідувань у місті Мелітополь повідомило про підозру ексначальнику херсонської «Північної виправної колонії №90», уродженцю Нової Каховки Херсонської області Євгену Соболєву.

Про це йдеться в підозрі, що оприлюднили на сайті Офісу Генерального прокурора. 

За даними слідства, чоловік 9 червня 2023 року очолив окупаційне Управління федеральної служби виконання покарань по Херсонській області. Він виконує кримінальні покарання в інтересах держави-агоресорки. 

У листопаді 2022 року Соболєв виїхав із Херсона на лівобережжя Херсонщини, де продовжив виконувати свої “обов'язки” на посаді начальника незаконного правоохоронного органу.

19 жовтня 2023 року Ужгородський міськрайонний суд визнав його винним у колабораціонізмі. Чоловіка засудили до 13 років ув’язнення із конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 11 років.

Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок Євгенію Соболєву від 19 жовтня 2023 року.

У новій підозрі за 18 вересня йому інкримінують частину 1 статтю 111-2 Кримінального кодексу України “Пособництво державі-агресору”. 

  • Ужгородський міськрайонний суд визнав винним у колабораціонізмі 43-річного херсонця Олександра Чегодаєва. Він почав працювати молодшим інспектором відділу охорони в окупаційному Управлінні служби виконання покарань Херсонської області з присвоєнням спеціального звання підполковник внутрішньої служби.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів