Підтримати нас

Апеляційний суд залишив без змін вирок ексначальнику херсонської колонії, який співпрацює з РФ

15 вересня 2024 16:56
127
Поширити:
Фото зі сторінки Євгена Соболєва у фейсбуці

Львівський апеляційний суд залишили без змін вирок ексначальнику херсонської «Північної виправної колонії №90» Євгенію Соболєву від 19 жовтня 2023 року.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Апеляційну скаргу подав захисник Соболєва. Він посилався на те, що оскаржуваний вирок винесено без урахування дійсних обставин справи та помилково, який ґрунтується на недопустимих, неналежних та недостатніх доказах.

19 жовтня минулого року Ужгородський міськрайонний суд визнав винним у колабораціонізмі 38-річного жителя Нової Каховки Євгена Соболєва. Його заочно засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 11 років.

Суд встановив, що Соболєв у травні-червні 2022 року добровільно очолив незаконно створений орган із питань виконання покарань Херсонської області.

Також слідчі довели, що Соболєв ще до свого призначення на окупаційну посаду схиляв інших працівників колонії до переходу на бік російських окупантів.

У листопаді 2022 року засуджений виїхав із Херсона на лівобережжя Херсонщини, де продовжив виконувати свої обов'язки на посаді начальника незаконного правоохоронного органу.

Зазначається, що строк відбування ухваленого покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання після набрання вироком суду законної сили.

  • Раніше суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок місцевого суду, яким колишню артистку Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша визнали винною у колабораціонізмі та призначили покарання у виді 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади у сфері культури впродовж 12 років, з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна.
  • У травні цього року Одеський апеляційний суд залишив без змін вирок призначеному Кремлем окупаційному голові Херсонщини Володимиру Сальду від 8 листопада 2023 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів