Підтримати нас

Ексглаву одного з райсудів Херсонщини засудили на 5,5 років за хабарництво

Автор статті
06 грудня 2021 17:00
863
Поширити:

Сьогодні, 6 грудня, Вищий антикорупційний суд виніс вирок колишній судді Каланчацького районного суду Херсонської області Олені Живцевій. За хабарництво їй призначили 5 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Під час досудового розслідування встановлено, що у квітні 2018 року голова суду запропонувала порушнику за 5 тис. гривень закрити адміністративну справу, а в разі відмови – «погрожувала» притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності, а також накласти грошове стягнення у сумі від 16 до 32 тис. гривень.

Після отримання коштів, які вона сховала у Кодекс про адміністративні правопорушення, суддя ухвалила постанову про закриття вказаної справи.

Суддю викрили на «гарячому», одразу після одержання нею обумовленої суми.

Погодившись із позицію прокурора САП, колегія суддів визнала екссуддю винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначила покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на строк три роки, з конфіскацією всього належного їй майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ