Підтримати нас

Допомагав вивозити українське зерно з Херсонщини: підозру отримав окупаційний керівник вагонного депо

30 квітня 2024 11:06
234
Поширити:
Фото: Racool_studio/Freepik

Підозру у пособництві державі-агресору отримав 52-річний чоловік, який обійняв посаду окупаційного керівника вагонного депо.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, з червня 2022 року чоловік очолив “Вагонне депо Херсон” – структурний підрозділ, підпорядкований утвореному окупаційною адміністрацією “Державному унітарному підприємству “Херсонська залізна дорога”.

За штатним розкладом підрозділ, який очолив підозрюваний, складався з понад ста працівників і відповідав за запуск залізничного з'єднання між Росією, окупованим Кримом, Херсонщиною та іншими областями України, які перебувають під контролем РФ.

Чоловік керував ремонтом та технічним обслуговуванням вантажних вагонів, їх модернізацією, відновленням запасних частин і вузлів. Ці вагони використовувалися, у тому числі для транспортування украденого російськими військами збіжжя з України.

Також він провів інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей депо та забезпечив ведення господарської діяльності відповідно до законодавства РФ. Своїми діями він сприяв поглибленню інтеграції окупованої території Херсонської області в економіку Росії.

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

У вересні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 66-річному Сергію Надєєву з Херсона. Його призначили керівником захопленого вагонного депо станції Каховка у Таврійську.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ