Підтримати нас

У пособництві державі-агресору підозрюється херсонець: незаконно очолив вагонне депо станції Каховка

Vgoru
Автор статті
03 вересня 2023 14:29
1,186
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 66-річному Сергію Надєєву з Херсона. Його окупанти призначили керівником захопленого вагонного депо станції Каховка у Таврійську. Підозрюваному загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, Надєєв Сергій Іванович у червні 2022 року добровільно погодився очолити «Вагонное депо Каховка», яке окупанти захопили та незаконно включили до складу створеного ними підприємства «Херсонская железная дорога». 

Також Надєєв провів інвентаризацію майна депо, дозволив на його територію розмістити військову техніку ворога, забезпечував вантажні перевезення.

Зазначається, що всі вказівки він отримував від Олега Мельника, призначеного росіянами директором «Херсонской железной дороги».

Зокрема, підозрюваний розпилював вагони підприємства для ремонту пошкодженої дороги через Каховський шлюз, через яку  російські загарбники перекидали військову техніку на правобережну частину Херсонщини.

Фото ЦЖР

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі депутату Каховської районної ради VIII скликання від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Ігорю Дикусі, 21 червня 1960 року народження. Йому загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.

Служба безпеки повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни начальнику інженерно-технічного відділення ОМОН «Беркут» Головного управління Росгвардії по Криму та Севастополю, 37-річному Квартнику Пилипу Олександровичу. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі. Причетний до викрадення мера Голої Пристані

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ