Підтримати нас

Доларова лихоманка атакує Україну, кожен день завозять по літаку кешу

Автор статті
12 січня 2018 16:40
573
Поширити:

Ажіотаж навколо долара призвів до того, що тонни іноземної готівки кожен день завозять в Україну.

Щодня в міжнародному аеропорту Бориспіль приземляється по літаку з американською валютою, повідомив керуючий директор одного із банків.

Він стверджує, що до Нового року українцям вистачало двох-трьох літаків кешу в тиждень. І той йшов в основному на виплати депозитів і грошових переказів.

«До Нового року готівки для валютообміну вистачало на внутрішньому ринку з головою: великого попиту не було, а здавали долар перед святами активно. Але зараз ситуація змінилася», – прокоментував він.

Зараз українці не поспішають розлучатися із валютою, очікуючи підвищення курсу. А ось покупців у доларовій лихоманці різко додалося. В результаті банки змушені закуповувати долари і євро за кордоном і літаками привозити їх в країну.

«Завозять в основному Приватбанк і Ощадбанк – у них найбільші мережі відділень. А вже від них долари і євро розходяться по інших фінустановах. Везуть з Франкфурта – з ким би у банку не були налагоджені корвідносини, сховища банків Англії, Швейцарії та Німеччини розміщені в цьому місті», – роз’яснив він.

А ось суму, яку транспортує кожен літак, фінансист не назвав.

«Це комерційна таємниця і такою інформацією володіє тільки дуже вузьке коло осіб. Але абсолютно точно європейські банки не стануть везти менше $ 1 млн», – підсумував експерт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ