Підтримати нас

До суду скерували справу ексдиректора Музею історії Нової Каховки на Херсонщині

25 червня 2024 11:26
227
Поширити:
Віктор Васильєв, ексдиректор Музею історії Нової Каховки
Віктор Васильєв. Фото з його сторінки у фейсбуці.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Нової Каховки. Його підозрюють у колабораціонізмі.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про 67-річного колишнього директора Музею історії Нової Каховки Віктора Васильєва.

За даними слідства, у вересні 2022 року Васильєв допомагав проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до РФ на окупованій території Каховського району. Його призначили членом окупаційної районної територіальної виборчої комісії №5.

Підозрюваний формував 31 дільничу виборчу комісію, реєстр виборців із місцевих жителів та агітував людей щодо участі в незаконному референдумі, стверджують правоохоронці. 

Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Віктор Васильєв – уродженець Харкова, зареєстрований в Таврійську Каховського району Херсонської області.

За даними Центру Журналістських розслідувань, він був головним редактором тоді ще комунальної газети міської ради «Нова Каховка», а у 2010-2015 роках – депутатом Новокаховської міськради від Партії регіонів.

  • 5 грудня 2023 року СБУ повідомила Васильєву про підозру у співпраці з РФ та виправдовуванні її збройної агресії. Чоловік веде антиукраїнську пропаганду в російських пропагандистських ЗМІ та називає себе “завідувачем сектору пресслужби Каховської адміністрації».
  • Перебуваючи на посаді директора, Віктор Васильєв із перших тижнів окупації Херсонщини почав співпрацювати з російськими окупантами.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів