Підтримати нас

Нову підозру отримав ексдиректор Музею історії Нової Каховки на Херсонщині Васильєв

25 травня 2024 15:04
268
Поширити:
підозрюваний у колабораціонізмі Віктор Васильєв
Віктор Васильєв. Фото з його сторінки у фейсбуці.

Слідчі Служби безпеки України повідомили про нову підозру 67-річному колишньому директорові Музею історії Нової Каховки Віктору Васильєву за організацію та проведення незаконного референдуму на окупованій території.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у вересні 2022 року Васильєв допомагав проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до РФ на окупованій території Каховського району. Його призначили членом окупаційної районної територіальної виборчої комісії №5.

Підозрюваний формував 31 дільничу виборчу комісію, реєстр виборців із місцевих жителів та агітував людей щодо участі в незаконному референдумі, стверджують правоохоронці. 

Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Віктор Васильєв – уродженець Харкова, зареєстрований в Таврійську Каховського району Херсонської області, йдеться в повідомленні.

За даними Центру Журналістських розслідувань, він був головним редактором тоді ще комунальної газети міської ради «Нова Каховка», а у 2010-2015 роках – депутатом Новокаховської міськради від Партії регіонів.

  • 5 грудня 2023 року СБУ повідомила про підозру у співпраці з РФ та виправдовуванні її збройної агресії колишньому директорові Музею історії Нової Каховки Віктору Васильєву. Чоловік веде антиукраїнську пропаганду в російських пропагандистських ЗМІ та називає себе “завідувачем сектору пресслужби Каховської адміністрації».
  • Перебуваючи на посаді директора, Васильєв із перших тижнів окупації Херсонщини почав співпрацювати з російськими окупантами.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів