Підтримати нас

Для кондитерських цілей: на Херсонщині жінка вирощувала майже тисячу кущів снодійного маку

Vgoru
Автор статті
07 липня 2023 15:08
650
Поширити:

В одному з сіл Великоолександрівської громади Херсонщиниправоохоронці виявили посів із майже тисячі кущів снодійного маку. Незаконним вирощуванням займалася 60-річна жінка, якій може загрожувати ув’язнення на строк від трьох до семи років за ст. 310 КК України.

Про це повідомляє поліція Херсонської області. 

Як зазначається, один із жителів громади повідомив, що 60-річна жінка вирощує снодійний мак. Поліціянти 6 липня перевірили територію домоволодіння жінки. На присадибній ділянці правоохоронці дійсно виявили зі слідами догляду маковий посів загальною кількістю 903 кущі. Присутній під час обшуку фахівець-агроном підтвердив, що візуально рослини належать до виду “Мак снодійний”.

Макові кущі відправили на дослідження до експертно-криміналістичного центру, ідеться в дописі. За словами жінки, вона вирощувала мак для власних потреб у кондитерських цілях.

Нагадаємо, суд виніс вирок колишній поліціянтці, яка працювала в окупаційному «Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Жінка визнала вину й активно допомагала слідству у викритті інших колаборантів. Їй доведеться відбувати п'ять років за ґратами – це покарання суттєво  менше, аніж передбачено законом. У Кримінальному кодексі йдеться про строк від 12 до 15 років за обіймання посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ