Підтримати нас

Діти, які вразили Україну в 2015 році

Vgoru
Автор статті
29 грудня 2015 07:51
775
Поширити:

Творчість, наука, спорт. Ці діти – таланти України, які досягли успіху у всьому. І якщо ви не чули ще ці імена, швидше знайомтеся, адже прочитавши про досягнення дітей з цього списку, ви переконаєтеся, що майбутнє в надійних руках.

Сашко Подолян

11- річний Сашко Подолян став справжнім відкриттям на шоу “Маленькі гіганти”, виконавши оперним вокалом хіт Кузьми Скрябіна “Танець пінгвіна”. Юний талановитий виконавець приїхав на проект з села Гибалівка, Шаргородського району Вінницької області. У його сім’ї немає співаків: мама – бухгалтер, тато – шофер. А щоб відвідувати музичну школу, він з села їздить в районний центр. У рідних краях хлопця часто впізнають на вулиці і називають “Шаргородським діамантом”. На шоу ж його охрестили “самородком” і вручили спеціальну премію як кращому вокалісту проекту.

діти

Вероніка Верем’юк

 

Восьмирічна Вероніка Верем’юк здобула 9 перемог з 9 можливих і достроково завоювала європейську шахову корону, випередивши 48 учасниць з різних країн світу. Вже в чотири роки Вероніка перемагала і тата, і маму. Через рік – отримувала медалі на шахових турнірах столиці. Вероніка Верем’юк нині – чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи.

діти

Андрій Хлопцев

Шістнадцятирічний плавець Андрій Хлопцев приніс Україні золото на Європейських іграх в Баку, перемігши на дистанції 50 метрів батерфляєм. У вільний від тренувань час хлопець грає у футбол, а тренує Андрія його тато. Хоча є в спортивній біографії Андрій і забавний фейл. На тих же Європейських іграх хлопець проспав і не приїхав на свій заплив, у підсумку старт естафети 4х100 метрів комплексом українська команда пропустила, оскільки замінити юного спортсмена в терміновому порядку виявилося ніким.

діти

Олексій Ткаченко

А от Олексій Ткаченко став переможцем на Всесвітньої олімпіади з робототехніки в Катарі. І хоча на конкурсі він представляв команду з Тайваню, де він зараз вчиться, але на нагородження він вийшов з прапором України! Тому судді вручили йому дві медалі переможця – для Тайваню і для України.

circle13

Христина Михайличенко

“Юний Моцарт” – так називають її ті, хто коли-небудь чув. Христина Михайличенко, яка переїхала з родиною в Київську область після так званого референдуму в Криму, здобула перемогу на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії. Також у цьому році вона давала концерти в ООН і Світовому банку у Вашингтоні.

IMG_2169

Самуїл Кругляк

Самуїл Кругляк – десятикласник з Кіровоградської області, про якого написали практично всі ЗМІ в жовтні цього року: він став переможцем національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF  2015, а також бронзовим призером Олімпіади геніїв, яка проходила в Освего (штат Нью -Йорк), де брали участь близько двох тисяч юних винахідників з різних країн. А все чому? Самуїл запропонував спосіб отримувати електроенергію з штучної іонізованої хмари, на яку впливає сильне електричне поле, випромінюване іонізуючою вежею. А головне, що собівартість цієї електроенергії становитиме всього три копійки. Сам юний винахідник сказав, що установка приснилася йому ще у восьмому класі, а допомогли її реалізувати викладачі Малої академії наук України, які відзначили, що робота Самуїла – це нове слово в енергетиці.

 

a65249e162da

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ