Підтримати нас

Директору двох фірм на Херсонщині, який укладав договори з російською фірмою, винесли вирок

12 травня 2024 19:14
414
Поширити:
Поле соняшників на Херсонщині у серпні 2023 року. Олександр Корняков/"Вгору"

Херсонський міський суд 30 квітня призначив пʼять років позбавлення волі за колабораціонізм директору фірм на Херсонщині «Торговий Дім «Продексім» та «Ланаподове 1» Олександру Голубову. Він уклав договори про співпрацю з російською фірмою.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду.

Як ідеться у вироку,  як директор ТОВ «Торговий Дім «Продексім» у липні 2022 року чоловік уклав договір відповідального зберігання насіння кукурудзи вагою 152,6 тонни, насіння соняшника вагою 11 тонн на загальну вартість 2 млн 163 тисячі рублів із російською ТОВ «Аграріан» з Воронежу.

Тоді ж обвинувачений від імені фірм «Торговий Дім «Продексім» та «Ланаподове 1»  уклав договір із ТОВ «Аграріан». За договором право представництва двох українських фірм, підписання документів від їх імені, розпорядження майном і грошима, укладення договорів, відкриття банківських рахунків, прийняття на роботу та звільнення працівників тощо перейшло до повноважень російської фірми.

Олександр Голубов визнав вину повністю, підтвердив фактичні обставини справи й розкаявся у вчиненому.

“Він переглянув свої дії, все обміркував і на теперішній час він би так не вчинив”, – ідеться у вироку.

У підсумку суд призначив Олександру Голубову п`ять років позбавлення волі без конфіскації майна. Він не має права обіймати посади в органах держвлади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися господарською діяльністю 15 років.

Суд також звільнив обвинуваченого від основного покарання, встановивши іспитовий строк два роки.

За рішенням суду дві фірми «Торговий Дім «Продексім» і «Ланаподове 1» оштрафують на 340 тисяч грн кожну. А з самого чоловіка стягнуть понад 86 тисяч грн на користь держави за проведення експертиз.

  • У 2023 році «Центр журналістських розслідувань» писав, що окупаційна адміністрація РФ на Херсонщині повідомила  про захоплення майна аграрного підприємства «Продексім», що до окупації  належало міському голові Херсона Ігорю Колихаєву,  на лівобережній частині області. Проте це українське підприємство змінило засновників і бенефіціарів влітку 2022 року. Пропагандисти стверджували, що Колихаєв намагався зберегти свою власність за допомогою фермера з Воронезької області.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів