Підтримати нас

Держава вперше виділяє кошти на розвиток індустріальних парків

Автор статті
21 січня 2022 06:30
1,014
Поширити:

У найближчі три роки держава збирається допомогти облаштувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків. З бюджету вперше мають виділити кошти на співфінансування розвитку їхньої інфраструктури - 400 млн грн. Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

Також Уряд  затвердив процедуру включення індустріального парку до реєстру, а також порядок його ведення. Це необхідні підзаконні акти, які дають змогу почати ефективно розвивати наявні та створювати нові компанії. Урядовці обіцяють, що процедура включення до реєстру буде проходити максимально швидко та бізнес-орієнтоване.

За прогнозами експертів та незалежних аналітиків, завдяки цим заходам у найближчі роки країна може отримати від 2,5 млрд доларів додаткових інвестицій та створити тисячі нових робочих місць. 

Наразі на території держави нараховується понад 50 індустріальних парків. На Херсонщині перший та поки єдиний презентували торік. Це “СкадовськІндастріалІнвест” у Скадовську. Він єдиний в усій Україні, що має злітну смугу. Очікується, функціонування парку також стане потужним поштовхом для реновації місцевого морпорту.

Довідково. Індустріальний парк — територія, виділена для промислового розвитку. Створюються навколо портів, аеропортів, залізниць та інших транспортних вузлів, що дозволяє зменшити транспортні витрати. А також дозволяє ефективніше контролювати виробництво та вплив на довкілля. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ