Підтримати нас

Білий дім звинуватив Китай в "економічній агресії"

Автор статті
20 червня 2018 15:15
669
Поширити:

Білий дім звинуватив Китай у веденні політики "економічної агресії", яка загрожує не лише Сполученим Штатам, а й усьому світу.

Про це йдеться у звіті, опублікованому на сайті Білого дому.

"Зважаючи на обсяги економіки Китаю і масштаби його політики, яка призводить до ринкових диспропорцій, економічна агресія Китаю нині загрожує не лише економіці США, а й світовій економіці загалом", - йдеться у звіті.

У документі увага сфокусована на двох основних категоріях "економічної агресії" Китаю. Як зазначається, Китай, вочевидь, має на меті заволодіти ключовою технологічною й інтелектуальною власністю США й інших країн, зокрема шляхом крадіжки, кібершпигунства або ж піратства за державної підтримки.

Крім того, переконані у Білому домі, КНР планує захоплювати розвиваючі високотехнологічні індустрії, які будуть сприяти майбутньому економічному зростанню країни й розвитку військової сфери, зокрема, через обмеження прав власності для іноземців, використання дискримінаційних патентів й інших обмежень щодо прав інтелектуальної власності та збереження цінної інформації іноземних компаній на території Китаю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ