Підтримати нас

Австралія судиться з компанією Facebook через втручання у приватне життя

Автор статті
10 березня 2020 11:30
687
Поширити:

Уряд країни вважає, що соцмережа порушує закон про конфіденційність. Також дизайн платформи не надав можливість користувачам контролювати спосіб розкриття їхніх даних.

В Австралії уповноважений уряду з питань інформації подав позов до федерального суду країни на компанію Facebook через порушення закону про конфіденційність.

Про це повідомляє Korrespondent з посиланням на прес-службу уряду Австралії у вівторок, 10 березня.

"Урядовий уповноважений з питань інформації подав позов проти Facebook до федерального суду, стверджуючи, що ця соціальна мережа зробила серйозні і неодноразові втручання в приватне життя всупереч закону Австралії про конфіденційність", - сказано в повідомленні.

Особисті дані австралійських користувачів Facebook були розкриті програмою This is Your Digital Life з іншою метою, ніж та, для якої офіційно збиралася інформація. І це є порушенням закону про конфіденційність 1988 року. Інформація могла бути розкрита для Cambridge Analytica і використана в політичних цілях і в інтересах третьої сторони.

Уповноважений також повідомив, що в 2014-2015 рр. 311 127 австралійських користувачів Facebook зіткнулися з розкриттям їхніх особистих даних і порушенням приватності.

Ще однією претензією до соцмережі є те, що дизайн платформи не надав можливість користувачам контролювати спосіб розкриття їхніх даних.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ