Підтримати нас

Аваков планує перейняти досвід у японських дільничних

Автор статті
25 жовтня 2016 04:29
674
Поширити:
Корисним для України стане досвід Японії в організації роботи дільничних відділів поліції.
 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з головою Національної комісії з громадської безпеки Японії Юном Мацумото, інформує прес-служба відомства. Про це пише "Еспресо".

У зв’язку зі збройним конфліктом на Сході та збільшенням кількості нелегальної зброї поліція має оперативно реагувати на виклики громадян.

На його думку, досягти цього можна шляхом покращення взаємодії між поліцією і громадянами, а також завдяки кваліфікованій підготовці та перепідготовці кадрів і повній автоматизації процесів та баз даних.

Очільник МВС відзначив, що корисним для України у реалізації цих завдань стане досвід Японії у роботі дільничних відділів поліції KOBAN.

Такі відділення розташовані у доступних для громадян місцях і надають різноманітну допомогу: від прийому заяв про крадіжку до отримання консультації про місцезнаходження необхідного об’єкта тощо.

"Поліцейські, які працюють у KOBAN, – доброзичливі та ввічливі, вміють спілкуватися з дітьми та особами похилого віку. Впровадження такої системи може допомогти зробити українську поліцію ще більш відкритою та доступною для населення", – сказав Аваков.

В свою чергу, Мацумото сказав, що правоохоронні органи України та Японії мають об’єднувати зусилля.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ