Підтримати нас

Армія РФ протягом доби тричі штурмувала Кринки на Херсонщині – Сили оборони

05 червня 2024 16:52
311
Поширити:
Фото: Сили оборони півдня України

Протягом 4 червня російські військові тричі штурмували позиції ЗСУ в районі населеного пункту Кринки на лівому березі Дніпра.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Жоден зі штурмів не мав успіхів й російські військові зазнавши втрат, відійшли на свої вихідні позиції.

У дописі йдеться, що армія РФ веде активні артилерійські обстріли та аеророзвідку, завдає авіаційних ударів та застосовує велику кількість ударних дронів різних типів. В операційній зоні Сил оборони за минулу добу зафіксували проліт 210 розвідувальних безпілотників.

  • Російські війська просунулися на невелику відстань у північній частині Кринків на лівобережжі Херсонської області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі 2 червня.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що утримувати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь із правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.
  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про те, що ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів