Підтримати нас

Акторка Іванна Сахно вдягла хустку з розписом Поліни Райко, яка жила в Олешках на Херсонщині

Автор статті
10 квітня 2024 07:49
190
Поширити:
Фото: United24

Українська акторка Іванна Сахно, що з 15 років мешкає в США, вдягла хустку із колекції «Викрадене мистецтво», яка присвячена Поліні Райко.

Про це йдеться у телеграмі United24.

Зазначається, що акторка обрала хустку із зображенням сов-леопардів — фрагментом розпису будинку української художниці Поліни Райко в Олешках на Херсонщині. 

“Одягаючи хустинку з нашої благодійної колекції, ви нагадуєте світу про викрадені або знищені росіянами українські скарби”, – йдеться в повідомленні.

  • 6 грудня у штаб-квартирі ООН французький режисер Бернар-Анрі Леві презентував документальний фільм “Слава героям”. Там він продемонстрував хустку з фрагментом розпису будинку мисткині із Херсонщини Поліни Райко.
  • У жовтні український бренд OLIZ випустив благодійну колекцію шовкових хусток “Викрадене мистецтво”. На них зобразили й твори, викрадені росіянами з Херсонського художнього музею. 
  • Поліна Райко – художниця-самоучка в жанрі наївного мистецтва, яка з 1998 року й до смерті у 2004 розписувала власний дім в Олешках. Її будинок перебував під загрозою підтоплення через підрив армією РФ Каховської ГЕС у ніч на 6 червня 2023 року. Представник БФ ім. Поліни Райко Семен Храмцов 16 червня оприлюднив фотографії зруйнованого водою будинку. За його словами, у ньому збереглося близько третини робіт Райко, а внутрішні стіни обвалилися. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ