Підтримати нас

Активістку з Херсона Ірину Горобцову незаконно засудили за шпигунство

15 серпня 2024 17:50
536
Поширити:
Скриншот з відео окупаційної влади

15 серпня окупаційний суд засудив херсонку Ірину Горобцову до 10 з половиною років колонії нібито за шпигунство.

Про це повідомила окупаційна прокуратура Криму.

За словами окупаційної влади, протягом 2022 - 2023 років Горобцова буцімто збирала стратегічно важливі дані про підрозділи Збройних Сил Росії на території окупованої Херсонської області та передавала їх співробітнику головного управління розвідки України.

Ці відомості нібито могли бути використані для ураження місць дислокації ЗС РФ.

  • Після двох років незаконного ув'язнення в Сімферопольському СІЗО №2 активістки з Херсона Ірини Горобцової, окупаційна влада звинуватила її у шпигунстві.
  • Раніше стало відомо, що активістку викрали 13 травня 2022 року з власної оселі в Херсоні. Після 24 лютого жінка займалася волонтерською діяльністю в місті. У соціальних мережах вона розміщувала пости на підтримку України та ЗСУ, публічно засуджувала російське вторгнення та окупацію Херсона, збирала кошти для ЗСУ.
  • Адвоката Еміль Курбедінов зазначив про те, що Ірину Горобцову незаконно утримують в СІЗО №1 окупованого Сімферополя з 25 травня 2022 року. Їй не пред’явлені обвинувачення, суд не обирав їй запобіжний захід, також окупаційна влада не дозволяє зустрічатися з нею адвокату та родичам.
  • Друзі Ірини Горобцової повідомили, що у серпні 2022 року, завдяки намаганням однієї із правозахисних ініціатив вдалось отримати два листи від жінки.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів