Підтримати нас

Друзі впізнали почерк: полонена Ірина Горобцова змогла передати листи із Сімферопольського СІЗО

Vgoru
Автор статті
20 жовтня 2022 14:41
712
Поширити:

Російські військові з власної квартири викрали жінку ще 13 травня. Про це пише видання Кавун.City.

З того часу родичам і друзям лише влітку вдалось встановити ймовірне місце її перебування: їм порадили звернутися до окупаційної «комендатури» в Херсоні — і саме там їх направили до Криму, повідомивши, що Ірина там. Однак, у Криму їм не вдалося дізнатись деталей.

Натомість друзі Ірини повідомили, що завдяки намаганням однієї з правозахисних ініціатив вдалось у серпні отримати два листи від жінки. Написані вони були на бланках Сімферопольського СІЗО. У першому листі Ірина повідомляла, що вона тримається, багато читає, займається фізкультурою, намагається не втрачати оптимізм. Просила про книги та деякі побутові дрібниці. У другому листі Ірина дякувала за те, що її продовжують шукати, зокрема наголошувала на дипломатичних шляхах визволення з полону. Друзі впізнали почерк Ірини, пише видання.

Однак, у Сімферопольському СІЗО кажуть, що Ірини там немає, хоча друзі впевнені: вона там. Тим більше, що кримське так зване фсб повідомило рідним, що Ірина перебуває в умовах, які не несуть загрози життю і здоров'ю. Отже, скоріш за все, вона дійсно в тимчасово окупованому Криму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ