Підтримати нас

Аграрії Херсонщини зможуть безоплатно скористатися сільгосптехнікою: що відомо

17 травня 2024 18:03
238
Поширити:
Фото Олександра Корнякова "Вгору"

В межах грантового проєкту “Підтримка малих фермерів в Україні” розпочинається реалізація збору ранніх зернових культур 2024 року. Його учасниками можуть стати аграрії, які потребують допомоги в зборі врожаю.

Про це йдеться на сторінці Жнива перемоги. 

У матеріалі зазначається, що учасниками програми можуть стати малі та середні аграрії будь-якої організаційно-правової форми: 

  • до 1500 га для господарств Херсонської, Харківської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської та Київської областей. У яких сільськогосподарська техніка знищена, викрадена або постраждала внаслідок бойових дій;
  • до 1000 га для решти господарств.

Яку техніку можна взяти в тимчасове користування: 

  • комбайни із зерновими жниварками;
  • трактори;
  • перевантажувальні бункери-накопичувачі.

Для того, щоб отримати допомогу необхідно подати звернення з документами через CRM-систему за посиланням ТУТ.

Заявки приймаються до 22 травня 2024 року. 

Проконсультуватись можна за електронною адресою: victoryharvestua@gmail.com. Або за номерами телефонів:  +38 098 474 36 51, +38 098 631 36 23.

  • Виконувачка обов’язків голови Херсонської обласної організації товариства Червоного хреста України Лариса Марченко повідомила, що на Херсонщині діє програма підтримки домогосподарств у сільській місцевості. Вона охопить понад 90 домашніх господарств. В межах проєкту передбачена закупівля для домогосподарства мотоблоків або теплиць та надання для старту діяльності грошової допомоги у розмірі 12 тисяч гривень.
  • З травня приймають заявки на окрему державну субсидію для аграріїв у розмірі 8 тис. грн на 1 га. Ця субсидія призначена для підтримки фермерів із деокупованих територій та територій, де завершені бойові дії. Отримати субсидію зможуть і товаровиробники з окремих територій Херсонської області – власники чи користувачі земель сільськогосподарського призначення до 120 га. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів