Підтримати нас

Афганські біженці скаржаться на умови перебування в Україні

Автор статті
06 вересня 2021 09:00
1,052
Поширити:

На днях терористична організація "Талібан" оголосила, що взяла під контроль всю територію Афганістану. Одночасно таліби почали вимагати від міжнародної спільноти офіційного визнання.

Тим часом тисячі афганців виїжджають з країни в пошуках політичного притулку на чужині. Маса афганців вже прибула і в Україну. Однак далеко не завжди тут раді таким біженцям.

Про це, зокрема, заявив голова афганської громади в Києві Наїм Мохаммад.

Він розповів кореспонденту "Дойче Велле" таке: афганським біженцям міграційна служба видає довідку про те, що така людина звернулася в Україну за допомогою. Довідку необхідно оновлювати кожні три-чотири місяці. Але її наявність майже не гарантує біженцям прав. За словами Мохаммада, афганцям відмовляють у прийомі на роботу, в банківських кредитах, дітей не беруть у дитячі садки і школи.

“Без допомоги Уповноваженого Верховного комісара ООН у справах біженців неможливо влаштувати дитину в садок або школу, звернутися до лікарні. Куди я тільки не телефонував, як тільки чують, що афганець, одразу кажуть: “Ні”. Тому, як не крути, я можу сказати, що в Україні умови для біженців дуже погані”, - резюмував Мохаммад.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ