Підтримати нас

7 звичок, які ведуть до набору зайвої ваги

Автор статті
14 серпня 2019 16:00
667
Поширити:

Ви повертаєтеся додому з роботи, лягаєте на диван, вмикаєте телевізор, берете якусь їжу – і повільно товстішаєте. Як би це жорстоко не звучало, але це дійсно так.

Є цілий ряд звичок, які так чи інакше присутні в житті кожного з нас і які ведуть до набору зайвої ваги. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Звичка №1: об’їдатися під час вечері

Протягом дня їжа людині просто необхідна для підтримки рівня енергії. Але не завжди виходить поїсти, погодьтеся? Тому ми приходимо додому і накладаємо собі в тарілку побільше різних смаколиків. Добре, якщо це овочі. Але найчастіше після трудових буднів хочеться чогось калорійнішого, а значить, більш смачного. Адже саме така їжа дарує довгоочікувану енергію, яку організм втратив за весь день.

Саме такий підхід до харчування загрожує набором зайвої ваги. Тому варто рівномірно розподіляти прийоми їжі, а не об’їдатися на вечерю картоплею під майонезом. Вечеря повинна бути легкою, і не повинна перевантажувати шлунок до знемоги.

Звичка №2: не чистити зуби після вечері

Складно уявити людину, яка відразу після вечері піде чистити зуби. І важко уявити, що це допомагає позбутися від зайвих кілограмів. А насправді це дозволить не переїдати після вечері. Адже присмак м’ятної зубної пасти в роті часто змінює смак улюблених страв, які не захочеться їсти вже після того, як зуби почищені.

Звичка №3: ​​відпочивати після вечері

Всім після вечері хочеться полежати, відпочити. Тому вважається абсолютно нормальним подрімати на дивані півгодинки перед телевізором. Однак це не найкраща звичка, яка веде до набору зайвої ваги. В ідеалі слід піти на прогулянку. 15-20 хвилин на свіжому повітрі допоможуть підбадьоритися і змусять організм активніше спалювати калорії, в той час як відпочинок на дивані призведе до зворотного ефекту.

Звичка №4: вечеряти перед телевізором

Якщо у вас в житті присутня ця звичка, то від неї слід позбавлятися. Адже саме такий підхід призведе до набору зайвої ваги. Під час їжі мозок буде відволікатися на щось інше, насичення прийде пізніше, відповідно, і зайвого можна з’їсти дуже легко. Численні дослідження довели шкоду прийому їжі перед телевізором, за газетою або книжкою, тому слід терміново викорінити цю проблему зі свого життя, якщо не хочете потім боротися із зайвою вагою.

Звичка №5: мало спати

Як відомо, сон дозволяє запустити активний процес спалювання жирів. Тому необхідно спати довше – не менше 7-8 годин на добу. Брак нічного відпочинку може привести до набору зайвої ваги.

Звичка №6: вирішувати проблеми ввечері

Складно уявити сучасну ділову людину, яку строго після 18:00 не стосується вирішення робочих моментів. Ми розуміємо, що позбавити себе такої звички непросто, так як у всіх робота різна. Робочі моменти можуть викликати стрес, а він в свою чергу викликати бажання закусити нерви чимось смачним. Як підсумок – зайві калорії, зайві кілограми.

Звичка №7: телефон або комп’ютер перед сном

Ця звичка безпосередньо пов’язана з попередньою. Але вона зовсім не корисна для фігури. Випромінювання синього діапазону, що виходить від гаджетів, пригнічує вироблення гормона мелатоніну, відповідального за сон. Звідси – проблеми зі сном, мішки під очима, зайва вага, так як ніч – найоптимальніший час доби, коли найактивніше просувається жироспалювання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ