Підтримати нас

6-річній Марині з Херсонщини в ОХМАТДИТІ встановили сучасний протез ноги

Vgoru
Автор статті
16 березня 2023 07:31
712
Поширити:

Дитина постраждала внаслідок ворожих обстрілів. Дівчинці довелося ампутувати ногу. Повідомляють у лікарні Охматдит. Вона стала першою протезованою в Україні дитиною з ампутацією через бойові дії. 

“На початку травня дівчинка була поранена: у її будинок влучив снаряд, у дитини були тяжкі травми ніг. У лікарні Кривого Рогу дівчинці ампутували ногу вище коліна, але врятували життя”, – йдеться в дописі.

10 місяців Маринка з Херсонщини проходить лікування та реабілітацію в столичній лікарні “Охматдит”.

«Основними завданнями реабілітації перед протезуванням були: зміцнити м’язи тіла, підготувати ніжку до протезування, навчити дитину тримати координацію на одній нозі та вільно переміщатися в просторі», – розповідають медики.

Протез для дівчинки зробили в Києві в Ортотех-Сервіс. Протезист Олександр Стеценко розповідає, що це перший протез, який він виготовляв для дитини. Бо дитяче протезування набагато складніше за доросле.

“Протез для дівчинки удосконалили та зробили косметичним — подібним до справжньої ніжки. Це допоможе Марині подолати психологічний страх та соціалізуватися серед однолітків”, - зазначили лікарі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ