Підтримати нас

5 відомих хвороб, яких насправді не існує

04 червня 2017 11:00
571
Поширити:

З-поміж усіх хвороб є кілька, які люди самі вигадали. Вони поступово настільки увійшли в повсякденне життя, що мало хто знає, що їх не існує. Деякі з них настільки стали відомими, що важко повірити в їх несправжність.

Застуда

Такого захворювання не існує. Найчастіше, це звичайний нежить, підвищена температура або будь-яка з більш, ніж сотні можливих симптомів. Головне пам'ятати, що якщо симптоми зберігаються протягом 5 днів, то негайно варто звернутися до лікаря.

Нервовий зрив

У людини не буває нервового зриву. Його часто плутають із загостренням психічного захворювання.

Алергія на глютен

Глютен - білок, який міститься в ячмені, пшениці та інших злакових. Іноді після їх вживання у людини з'являється алергічна реакція, яка ніяк не є алергією на глютен. Така реакція проявляється при такому захворюванні, як целіакія - реакція імунної системи на глютен.

Якщо ви з'їли пшениці і у вас з'явилася алергія, але на ячмінь її не виявлялося - у вас просто алергія на пшеницю.

Шлунковий грип

Грип є вірусним захворюванням, при якому температура тіла підвищується до 38,5ºC, з'являється закладеність носа, біль у горлі. Однак ніяких симптомів, які будуть пов'язані зі шлунком у грипу немає.

Найчастіше блювота і пронос є гастроентеритом. Правильно буде назвати шлунковий грип "кишковим вірусом" або "хворобою шлунка".

Атипова пневмонія

Такого поняття в медицині немає і під ним розуміється хронічний кашель або легка пневмонія. Вони безпечні для пацієнта і не вимагають госпіталізації.

Зазвичай такий діагноз ставиться в тих випадках, коли лікар не знає точного лікування і просто перебирає можливі варіанти лікування. Допомогло - добре .. Не допомогло - лікар буде шукати іншу причину.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ