Підтримати нас

5 щоденних звичок, через які ви набираєте вагу

Автор статті
30 квітня 2017 05:00
644
Поширити:

Займаєтеся спортом, стежите за харчуванням, а схуднути не виходить? А чи знаєте ви, що справа у ваших звичках, які викликають відкладання зайвого у боки. І ось від чого треба відмовитися.

1. Ви купуєте тільки продукти з малою долею жирності

Кілька років тому суспільство буквально божеволіло з приводу маложирних продуктів. Жінки, та і чоловіки теж, буквально змітали з прилавків сирки і кефір з 0% жирності. Деякі продовжують скуповувати такі продукти досі і скрупульозно вираховують, скільки жирів, а скільки вуглеводів вони сьогодні з'їли.
Реальність же така, що чим більше маложирних продуктів ви вживаєте, тим більше і частіше вам хочеться їсти, оскільки такі продукти містять в собі велику кількість цукру і білого борошна/крохмалю. Вони прискорюють метаболізм, і через час ви знову відчуваєте голод. І знову ваша рука тягнеться до відерця з сиром 0%. І так по кругу. Кінець кінцем ви починаєте набирати вагу.

2. Ви їсте прямо з упаковки

Отже, ви сідаєте перед телевізором, відкриваєте упаковку чіпсів (нехай найкорисніших) і починаєте їсти. Відволікаючись, ви не помічаєте, яку кількість з'їдаєте, і пачка вже порожня. Як підсумок - переїдання, і так раз по раз. Щовечірні переїдання, як відомо, відкладаються на проблемних місцях. Щоб це не відбувалося, відсипайте в тарілку рівно стільки, скільки плануєте з'їсти.

3. Ви зловживаєте штучними підсолоджувачами

Штучні підсолоджувачі, які у великих кількостях містяться в газованій воді, сприяють набору зайвих кілограмів. Мозок людини сприймає солодке як свого роду нагороду, тим самим вимагаючи його все більше і більше. Від цукру і його похідних у людини виробляється залежність, без якої вона не може жити.

Одне дослідження показало, що дві-три порції газованої води в день збільшують ризик ожиріння на 33%. Намагайтеся боротися зі своїми слабкостями. Ось побачите, що ви випробуєте справжнє звільнення, коли зрозумієте, що солодке більше не управляє вашим життям.

4. Ви пропускаєте прийоми їжі

Багато людей все ще вважають, що споживання будь-якої кількості калорій відразу ж відкладеться зайвою вагою. Якщо ви пропускаєте обід або вечерю тільки тому, що вважаєте - так ви схуднете, ви помиляєтеся. Пропускаючи їжу, ви самі губите свій метаболізм. Обмін речовин сповільнюється, і тоді ви починаєте набирати вагу. Організм в паніці, що його не погодують найближчим часом, починає запасати зайві калорії. Щоб налагодити обмін речовин, харчуйтеся збалансовано маленькими порціями кожних 2-3 години.

5. Ви п'єте мало води

Багато людей можуть відчувати такі симптоми, як втому, запаморочення, біль в суглобах, голод, свербіж, тому, що вживають недостатньо води. Тіло людини складається головним чином з води, і будь-який процес, що відбувається в нім, потребує рідини. Клітини організму вимагають води, і ми це відчуваємо. Чи помічали ви, що іноді вам хочеться з'їсти чогось отакого, але ви не знаєте, що це могло б бути? Ви голодні, але начебто нещодавно поїли?

Як бачите, абсолютно нешкідливі звички можуть викликати зайву вагу. Спробуйте контролювати себе, їжте менше солодкого, пийте більше води, дотримуйтеся розміру порцій, і тіло скаже вам "спасибі"!.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ