Підтримати нас

15 років отримали жителі Херсона, які коригували ракетні удари РФ

Автор статті
25 квітня 2024 12:21
239
Поширити:
Фото: Pexels

Суд призначив 15 років тюрми подружжю з Херсона, яке коригувало ракетні удари РФ по військовій та медичній інфраструктурі міста.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що чоловіка визнали винним у державній зраді, а жінку – пособництві у вчиненні державної зради.

За даними СБУ, засуджених затримали в січні минулого року. 

Слідство встановило, що на початку 2023 року, за наведенням подружжя, російські військові обстріляли херсонську лікарню. Раніше в цей час вони відгукнулися на «пропозицію» ФСБ РФ в одному з російських телеграм-каналів.

“Після дистанційного вербування російська спецслужба визначила завдання для своїх агентів: збирати інформацію про розташування підрозділів Сил оборони”, – йдеться в повідомленні.

Також російських окупантів цікавили можливі місця стаціонарного лікування поранених українських військових. Засуджені через месенджер передавали дані, і за це отримували гроші на власні банківські картки, стверджують правоохоронці.

  • У квітні в Херсоні Служба безпеки України затримали колишнього депутата районної ради та працівницю лікарні. За їхніми наведеннями окупаційні війська завдали ударів по лікарні, церкві та будівлі Національної поліції. 
  • Раніше Служба безпеки України затримала в Херсоні групу інформаторів, які співпрацювали з російськими військовими та готували ракетні удари по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ, а також нову серію повітряних атак на Херсон. До складу групи входило четверо працівників місцевих автотранспортних компаній. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ