Підтримати нас

Строк за колабораціонізм отримав юрист з Херсона, який балотувався від партії "Слуга народу" до міськради

Автор статті
18 квітня 2024 09:22
468
Поширити:
Фото: ЦЖР

Заочно 10 років ув’язнення за колабораціонізм отримав 37-річний Костянтин Шостак із Херсона, який очолював комунальне підприємство “Три кринички” і балотувався до Херсонської міськради й Суворовської райради в Херсоні від партії “Слуга народу”, але не був обраний.

Про це з посиланням на вирок Малиновського районного суду Одеси від 15 квітня повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У червні 2022 року Шостак очолив юридичний відділ окупаційної служби порятунку Херсонщини. Оскільки в минулому він мав досвід роботи юриста в ДСНС.

За словами свідка, Костянтин Шостак у 2015 році звільнився з Державної служби з надзвичайних ситуацій і відтоді його довгий час не бачили.

“У червні 2022 року я приїхав до пожежно-рятувального підрозділу Дніпровського району Херсона. При мені на територію частини заїхали декілька БТРів і військових машин, з яких вийшли невідомі особи. Вони представили співробітникам нового начальника управління МНС Херсонщини від окупаційної влади і його помічника, так званого начальника юрвідділу Костянтина Шостака”, – сказав свідок.
 Другий свідок, який потрапив у полон до військових РФ і отримав поранення, розповів, що бачив Костянтина Шостака серед представників окупаційної влади.

“25 березня 2022 року до місцевого підрозділу ДСНС приїхали окупанти, серед яких був Костянтин Шостак. Вони пропонували працювати на ворога. Я поки міг залишався у Голій Пристані, а згодом виїхав до Запоріжжя”, – сказав свідок.

Костянтин Шостак отримав 10 років ув’язнення з конфіскацією майна (житловий будинок з прибудинковими спорудами й транспортний засіб) і позбавленням звання “капітана служби цивільного захисту”. Також йому протягом 15 років заборонено обіймати будь-які посади в органах влади.

  • Про вирок Шостака раніше повідомляла Херсонська обласна прокуратура не зазначаючи його особистих даних.
  • Головне управління національної поліції Херсонської області повідомило про підозру 36-річному Антону Маменку. Він обійняв посаду начальника управління адміністративно-господарського забезпечення в захопленій військово-цивільній адміністрації Херсонської області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ