Підтримати нас

Повідомили про підозру незаконному очільнику управління адміністративно-господарського забезпечення на Херсонщині 

Автор статті
17 квітня 2024 09:30
125
Поширити:

Головне управління національної поліції Херсонської області повідомило про підозру 36-річному Антону Маменку. Він обійняв посаду начальника управління адміністративно-господарського забезпечення в захопленій військово-цивільній адміністрації Херсонської області. 

Текст підозри опублікований на сайті Офісу Генерального прокурора. 

Зазначається, що з серпня 2022 року по листопад 2022 року чоловік виконував господарські функції та допомагав окупаційній владі, що шкодила національним інтересам України. 

За даними Єдиного державного реєстру Маменко з 2018 року зареєстрований як ФОП “Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування”. 

Йому інкримінували добровільне обіймання посади, що пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади. Чоловіку загрожує ув'язнення від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Херсонський міський суд 8 квітня визнав винною в колабораціонізмі 56-річну посадовицю з Департаменту міського господарства Херсонської міськради Тетяну Бурлай. У суді вона визнала свою вину, тому їй пом’якшили вирок.
  • Судитимуть трьох жителів Херсона за колабораційну діяльність. Вони влітку 2022 року обійняли посади в незаконній Федеральній міграційній службі ГУ МВД Херсонської області. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ