Підтримати нас

Судитимуть трьох жителів Херсона: обійняли посади в незаконній міграційній службі

Автор статті
15 квітня 2024 19:23
161
Поширити:

Судитимуть трьох жителів Херсона за колабораційну діяльність. Вони влітку 2022 року обійняли посади в незаконній Федеральній міграційній службі ГУ МВД Херсонської області. 

Про це повідомили на сторінці Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, дві жительки Херсона обійняли посади тимчасових виконувачок обов'язків спеціалісток паспортно-візової служби управління громадської безпеки. 

Вони видавали довідки, перекладали документи громадян України на російську мову, щоб потім видавати паспорти РФ. 

Чоловік обійняв посаду спеціаліста-експерта по роботі зі співвітчизниками, біженцями та ВПО незаконного відділу з питань громадянства. 

На своїй посаді він реалізовував політику РФ, організовував конференції та семінари. 

Їм загрожує ув'язнення від 12 до 15 років з конфіскацією майна. Також їм заборонятиметься обіймати посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

  • Раніше стало відомо, що у колабораціонізмі підозрюються троє жительок Херсона, які пішли на співпрацю з окупаційною владою. Під час окупації Херсона обвинувачені обійняли посади спеціалістів відділу паспортно-візової служби в окупаційному “Управлінні Федеральної міграційної служби ГУ МВС Херсонської області”.
  • Служба безпеки та Національна поліція встановили 26 людей, які обійняли посади в незаконному головному управлінні МВС РФ Херсонської області. Їх включили до складу нелегітимної організації відділу міністерства внутрішніх справ РФ “Каховський”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ