Підтримати нас

Як заробляти на Ютуб-каналі: що для цього потрібно?

Vgoru
Автор статті
28 лютого 2023 09:54
2,738
Поширити:

Ютуб – це найбільший відеохостинг Інтернету, де кожен день з’являються нові відео на різноманітні теми. Більшість українців сприймають Ютуб як соціальну мережу для розваги, але за її допомогою також можна добре заробляти. Для цього потрібно знайти відповідну тему, знімати якісний контент та знати алгоритми мережі. В цій статті ми розповімо, як заробляти на Ютубі, скільки можна отримувати грошей, як багато часу на це потрібно. Розглянемо як отримати часи переглядів Ютуб у LikesID для запуску реклами на каналі. 

Хто може заробити на Ютубі?

Компанія Google, яка володіє відеохостингом, дає можливість заробляти на своїх продуктах. Ютуб вважається найпростішою мережею для цього. Заробити на Youtube може будь-яка людина, яка хоче знімати контент та вміє його обробляти. Великий плюс бізнесу відеоблогера в тому, що такий тип діяльності при деяких ідеях може не потребувати у великих витратах, а в перспективі може принести гарний заробіток. Отримати гроші можуть всі: студенти, пенсіонери, люди без освіти та мами в декреті.

Але створюючи канал, варто розуміти, що його потрібно буде постійно поповнювати контентом. Заробити на Ютубі можуть ті, хто регулярно створює цікаві ролики. Важливо, щоб контент був авторським, і ви могли це довести. Вже після того, як буде створений план випуску контенту, можна починати розглядати питання – скільки можна заробити на Ютубі та інше.

Скільки можна заробити на Ютубі?

Розмір заробітку в цій соціальній мережі необмежений. Заробіток на Youtube залежить від багатьох чинників. Говорячи про те, скільки платить Ютуб за 1000 переглядів в Україні, то користувачі за це отримують в середньому від 10 центів до 5 доларів.

Варто зрозуміти, що просто так YouTube гроші не платить. Отримувати прибуток можна за рекламу. Для цього потрібно стати популярним, отримати можливість монетизацій та скласти угоду на показ реклами. Точно зрозуміти, скільки Ютуб платить за перегляд відео, важко, бо це залежить від тематики, рівня популярності блогера, ЦА та рекламодавця.

Як заробляють на Ютубі: з чого почати?

Щоб отримувати заробіток на Ютубі, потрібно мати канал з аудиторію підписників. Неможливо створити сторінку та одразу ж її монетизувати, спочатку потрібно заробити репутацію та знайти свою аудиторію.

Тож якщо ви вирішили заробляти в Ютубі, вам потрібно:

  •  Обрати тему та створити свій канал.
  • Наповнювати його цікавим контентом.
  • Поширювати відео з вашого каналу.
  • Розвивати канал, щоб отримати підписників.

Лише коли у вас буде популярний відеоблог, можна подати заявку на партнерство з мережею та почати заробляти гроші на Youtube переглядах. Тут важливо розуміти, скільки потрібно підписників в Ютубі, щоб заробляти. Для приєднання до партнерської програми відеохостингу треба мати не менше, ніж 1000 фолловерів та 4000 годин перегляду за останній рік.

Після розгляду заявки вам можуть надати дозвіл на комерційне використання каналу. Щоб точно отримати схвалення заявки та заробляти гроші в Ютуб, потрібно приділити увагу розвиненню свого каналу. Про це поговоримо далі.

Як швидко зробити канал в Ютуб популярним: 3 найкращі сервіси

Здобути популярність в Ютуб може бути складно, на відеохостингу дуже велика конкуренція. Це потребує багато часу та зусиль, особливо на початку шляху. Але спеціальні сервіси для розкрутки каналів в соціальних мережах можуть допомогти спростити шлях. Зокрема можна замовити накрутку переглядів відео. Це один з найдешевших та ефективних інструментів, що швидко покращить статистику каналу. Пропонуємо ознайомитися з найкращими сервісами, які надають послугу накрутки годин переглядів.

LikesID

LikesID – один з кращих сервісів для розвинення соціальних мереж. Він працює з будь-якими платформами: Ютуб, Телеграм, Тік Ток, Інстаграм та Фейсбук. Використання сервісу допоможе швидко збільшити кількість підписників та загальну активність на сторінці. Це один з інструментів, що дасть можливість заробляти в Ютубі.

У LikesID можна придбати часи переглядів на Ютуб для ваших відео. Це безпечно та ефективно – сервіс використовує алгоритми, які гарантують уникнення блокування.

Сервіс гарантує якість послуг, конфіденційність інформації та професійний супровід користувача після виконання послуги. Щоб замовити послуги, не потрібно вказувати дані для авторизації – потрібне лише посилання на відео.

Сайт має простий інтерфейс, щоб замовити накрутку потрібно лише обрати пакет з відповідною кількістю переглядів, залишити посилання на відео та сплатити покупку зручним способом.

LikesID також пропонує накрутку лайків та підписників. Це допоможе на перших етапах розвитку каналу, щоб ви могли заробити гроші в Ютубі швидше.

SocialBoss

SocialBoss – ще один відомий сервіс, який допоможе монетизувати соціальні мережі. Сайт має лише англомовний інтерфейс, але він є інтуїтивно зрозумілим і труднощів під час оформлення замовлення не виникає. Платформа працює з усіма відомими соціальними мережами: Ютуб, Інстаграм, Фейсбук, Телеграм, Тік Ток тощо.

Сервіс пропонує не тільки накрутку переглядів відео, але й підписників та лайків. SocialBoss гарантує швидкий результат – замовлення починає виконуватися одразу після сплати. Ресурс надає гарантію на послуги тривалістю 30 днів.

SocialBoss чудово підійде для просування каналів в Ютуб, які орієнтовані на англомовний ринок або мають мультимовну аудиторію.

UlikeFarm

Якщо ви не маєте стартового бюджету для просування вашого каналу, але думаєте як заробляти на Ютуб, можна скористатися послугами UlikeFarm. Сервіс дозволяє безкоштовно отримати послуги з просування, але для цього потрібно буде заробити бали. Тобто розкрутка виконується шляхом взаємного обміну послугами: лайками, підписками та переглядами.

Як заробляти на Ютуб з нуля: головні поради

Щоб заробити гроші в Ютуб, потрібно бути популярним, тож спочатку треба розвинути канал. Окрім використання спеціальних сервісів, потрібно виконувати інші дії. Ми розповімо, що ще допоможе розвинути ваш канал та заробити гроші в Ютубі.

  • Оберіть цікаву тему. Щоб створювати авторський контент (а знімати доведеться дуже багато), потрібно обрати цікаву для вас тему. Буде краще, якщо ви візьмете тему, в якій добре розбираєтесь.
  • Будьте послідовними. Розвиток відеоблогу – це не творча робота, вона вимагає дотримання чіткого графіка. Встановіть для себе зручний графік, коли ви будете викладати відео. Однак ситуативний контент теж потрібен.
  • Створіть контент-план. Це допоможе дотримуватися цілей та відстежувати реакцію підписників.
  • Звертайте увагу на критику, але не засмучуйтесь через хейт. Всі, хто заробляють на Ютубі, стикаються з негативом, ви маєте бути до цього готові. Використовуючи негативні коментарі можна значно покращити свій блог.
  • Вчіться в інших. Слідкуйте за іншими блогерами, які мають канал на таку ж саму тему. Це також допоможе розвиватися, щоб заробляти на Ютуб каналі.
  • Будьте частиною спільноти. Спілкуйтеся з іншими користувачами, залишайте коментарі під відео.
  • Обов’язково спілкуйтеся з аудиторією. Відповіді на питання підписників у коментарях, реагування на відгуки та подяка формують лояльність.
  • Поширюйте свої відео в інших соціальних мережах. Потрібно збільшувати охоплення природним шляхом.

Скільки можна заробляти в Ютубі: головні чинники, що впливають на заробіток

Щоб монетизувати канал, потрібно знати не тільки як заробити на Ютуб, але й що саме впливає на оплату.

Є 7 головних чинників, які мають вплив на те, скільки Ютуб платить за перегляд відео.

Якість контенту

Зрозуміло, що популярні канали мають давати якісний контент, бо конкуренція дуже велика. У ваших роликах повинен бути помітним професіоналізм, бо такі відео не будуть перемикати. Відео стане популярним, його будуть дивитися до кінця. Цей чинник впливає на те, скільки заробляють на Ютубі за 1000 переглядів.

Тож якщо обираєте між якістю та кількістю – оберіть якість. Краще робити контент рідко, але професійно. Під час створення відео думайте про цільову аудиторію. Будь-яке відео має бути знято на якісну камеру, мати логічний сюжет та структуру. Вам потрібно навчитися монтажу, щоб додавати на відео спецефекти та титри.

Тематика та ніша

Якщо ми будемо говорити про те, скільки платить Ютуб за 1000 переглядів, то це залежить від теми. Отримувати гроші за ведення свого каналу можна необмежену кількість, але не у всіх нішах.

Якщо ви читаєте цю статтю, і вас цікавить, як заробляти в Ютуб, то вам потрібно обрати грошову тему ще до створення каналу.

Прибуткові ніші для створення своїх відео, це:

  •  бізнес;
  •  фінанси (особливо поради щодо заробітку);
  • медицина;
  • будівництво;
  • краса та здоров’я;
  • гумор.

Причина в тому, що блогери заробляють на Ютубі завдяки рекламі, яка показується під час перегляду, або з’являється під відео. Чим дорожча реклама, тим більший дохід блогера, а в дорогих темах ціна на рекламу вище, такі правила диктує ринок. Відповідно, чим більше людей подивитись ролик, тим більший дохід за рекламу ви отримаєте. Детальніше про те як заробляти будучи партнером YouTube читайте в офіційній справці. 

Ключові слова

При створенні відеоконтенту також потрібно використовувати ключі та трохи розбиратися в SEO. Від  правильно підібраного заголовка залежить популярність роликів. Він має відповідати темі, коротко розповісти про зміст відео та містити ключові слова вашої галузі. Це потрібно, щоб користувачі могли швидко знайти необхідний ролик та одразу розуміти, чи цікавий він для них.

Кількість переглядів

Багато хто питає, скільки потрібно підписників в Ютубі, щоб заробляти? Але це не зовсім коректне питання, бо головний чинник, який впливає на заробіток – це кількість переглядів. Зв’язок прямий – чим більше переглядів, тим більше ви залучите аудиторії та в майбутньому зможете заробити. Велика кількість переглядів призведе до того, що в вас будуть збільшуватися підписники.

Регулярність контенту

Часто блогери в перші дні існування блогу завантажують на нього десятки відео і потім не публікують нічого протягом місяця. Це помилка. Ваш контент має виходити регулярно. Якщо ви будете публікувати 2 якісних відео кожен тиждень, це допоможе більше заробляти на каналі. Таку поведінку алгоритми соціальної мережі зчитують як турботу про користувачів, тож це сприятиме розвитку.

Спосіб монетизації

Тепер варто поговорити про те, як Ютуб платить гроші. Навіть якщо у вас вже є канал з десятками тисяч переглядів відео та лояльною аудиторією, отримувати за це гроші ви не будете. Для заробітку на каналі потрібно включити монетизацію Ютуб на телефоні чи комп’ютері. Є 2 варіанти: можна просувати свої послуги чи товари на каналі, чи отримувати гроші від реклами Youtube.

Резонне питання: як включити монетизацію в Ютуб? Для цього потрібно зайти до Творчої студії відохостингу, та в меню клацнути «Монетизація». Далі треба прийняти умови та натиснути «Почати».

Як заробляти гроші на своєму каналі в YouTube

Тепер поговоримо, як заробляти в Youtube вже сьогодні, маючи таку саму кількість підписників та відвідувань. Те, скільки заробляють на Ютубі за 1000 переглядів, залежить від способу монетизації, яка може бути наступною:

  • Завантаження прямої реклами в відео. Це картинка або рекламний ролик, який показується перед початком вашого відео.
  • Підбір контекстної реклами Google Adsense від Youtube. Це банери, що з'являються під відео. Вони підбираються автоматично, в залежності від теми вашого блогу. Ви будете отримувати дохід за кожен клік, зроблений користувачем.
  • Використання партнерської програми. Підходять каналам, з великою кількістю підписників. Ви можете надавати посилання на ресурси партнерів та розповідати про них у відео, щоб отримувати дохід від реклами. Платять за кожне згадування бренду в ролику. До речі, лише у цьому випадки варто знати, скільки потрібно підписників в Ютуб, щоб заробляти. Взяти участь в партнерській програмі можна, якщо на ваш блог підписані мінімум 1000 людей.

Якщо ви націлені заробляти на вашому каналі YouTube, вам потрібно відповідально підійти до цього питання. Спочатку продумайте всі деталі та напишіть план випуску контенту. На початку ви зможете зібрати аудиторію за допомогою сервісів для накрутки метрик, але тут варто обирати лише надійні та перевірені програми. Переконайтеся, що платформа надає гарантію на свої послуги, наприклад, як LikesID. Це безпека ваших грошей та самого каналу, тож не нехтуйте цим.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ