Підтримати нас

Як у Чаплинці перевіряли ЦНАП

Автор статті
13 лютого 2020 13:25
718
Поширити:

«Ми приїхали розв’язувати проблеми, а ви кажете, що їх немає» - цією фразою голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Дмитро Лубінець завершив свій візит до ще зовсім «зеленого» Чаплинського Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Нагадаємо, в рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, яке відбувалося 11-12 лютого, представники влади відвідали ЦНАП у Чаплинці.

До приїзду представників Комітету Верховної Ради України у Чаплинці готувалися заздалегідь. Ідеально виглядали не тільки приміщення ЦНАПу, а й прилегла територія. Працівники селищної ради навіть розмітали мітлами й віниками калюжі. А налякана прибиральниця перемивала підлогу за кожним, хто заходив до ЦНАПу.

Трішки запізнившись, візитери одразу перейшли до перевірки.

Начальник Чаплинського відділу ЦНАП Олександр Шульга детально розповів представникам Комітету, а також іншим гостям про послуги, які надає місцевий ЦНАП та як часто до них звертаються кримчани.

- Тільки сьогодні за отриманням паспортів до нас звернулися 22 людини, з них 11 - жителі АРК Крим, -  розповів Олександр Шульга. - Для кримчан найпопулярніші послуги – отримання паспортів: українського та закордонного. Ми працюємо п’ять днів на тиждень з 8 до 16, а в четвер - до 20.

У Чаплинському ЦНАПі наразі працює 9 співробіників, 4 з них консультують відвідувачів

Цей ЦНАП відкрили наприкінці минулого року завдяки програмі «U-LEAD», тож наразі він пропрацював лише три місяці. Голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв зазначив: під час розрахунку навантаження на Центр враховували і жителів півострова. Також він додав, що саме цей Центр надання адміністративних послуг допомагає підтримувати роботу ЦНАПу на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак».

Також у планах впровадження додаткових послуг.

- У нас можна отримати майже всі послуги, які надають в ЦНАПах. З нововведень – вже отримали технічні засоби для видавання водійських посвідчень і технічних паспортів на транспортні засоби, - розповів начальник Чаплинського відділу ЦНАП Олександр Шульга. – Зараз навчаємо співробітників надавати ці послуги.

На «перевірці» були присутні й представники кримськотатарського народу - Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. Вони перевірили наявність потрібної техніки у Центрі та обговорили час обслуговування кримчан, які проживають на півострові та повертаються додому після отримання послуг.

Під час перевірки роботи ЦНАПу були присутні Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров

Під час обговорення перспективи будівництва гуртожитку в селі, у якому мали б можливість переночувати жителі Криму, Дмитро Лубінець зазначив:

- У Чаплинському районі ми почали реалізувати проєкт будівництва заводу з перероблення томатів фірми «Agrofusion».  Це додасть 300 робочих місць, тож проблема в помешканнях тільки зросте. Зараз обговорюємо з інвесторами питання щодо будівництва житла як для будівельників та працівників заводу, так і для інших громадян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ