Підтримати нас

Як безпечно купатися на свято Водохреща

Автор статті
19 січня 2020 11:39
741
Поширити:

Щороку 19 січня православні віряни відзначають давнє церковне свято - Водохреще. Згідно з історією в цей день хрестився Ісус у річці Йордан. Головною традицією Богоявлення є охрещення водойм та пірнання у них.

Вважається, що Йорданська вода, лікує тілесні й духовні хвороби.

1. Безпосередньо перед тим, як заходити у воду можна пройтися або зробити кілька нескладних вправ. Це дозволено робити навіть у одязі. Підготувати організм допомагають і дихальні вправи. Однак підійде і кілька глибоких вдихів та видихів.

2. Заходити у холодну воду потрібно поступово. Занадто швидке занурення може спровокувати підвищення тиску. Якщо купання проходить в ополонці, то у жодному разі не можна в неї стрибати. Особливо головою вперед. Новачкам не варто перебувати у воді понад 10 с.

3. В ополонці не варто плавати, а досягти лише певної глибини. Також не потрібно занурюватися у зимову воду з головою. Це може спричинити спазми судин головного мозку. Щоб напевне цього уникнути, можна взяти шапочку для купання.

4. Одразу після купання потрібно розтерти тіло жорстким рушником і швидко одягнутися. Також можна поприсідати, зробити махи руками, або пробігтися до приміщення, в якому людина надалі перебуватиме. Варто випити склянку гарячого напою, окрім алкогольного.

5. Найбільше від холодної води потерпають кінцівки рук та ніг. Тому важливо мати сухе і тепле взуття та рукавиці. Якщо останні відсутні, то руки можна гріти, тримаючи їх ззаді на шиї чи животі. Одяг має бути зручним, не обтягувати і без ґудзиків, бо їх довго застібати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ