Підтримати нас

«Велика сімка» вводить проти Росії нові санкції

Vgoru
Автор статті
27 червня 2022 10:51
772
Поширити:

Країни «Групи семи» (так звана «Велика сімка», G7: Велика Британія, США, Німеччина, Канада, Франція, Італія та Японія) запроваджують новий пакет обмежень супроти оборонних підприємств Росії. Санкції позначаться на постачанні напівпровідників, а також на роботі компаній ВПК і наукових установ у галузі оборони.

 

Про це йдеться у заяві Білого дому. 

Зі слів представника США, нові обмеження «агресивно вдарять по ланцюжках постачання» російської військової промисловості. Також до санкційних списків збираються внести ще 500  чиновників рф.

«G7 опублікує заяву про підтримку України, яка включатиме важливі нові санкційні зобов’язання для подальшого посилення наших економічних заходів проти Росії... Наші заходи й надалі виснажуватимуть критично важливі компоненти путінського військово-промислового комплексу, що не даватиме золото-валютним резервам центрального банку підтримувати економіку та позбавлятиме Путіна ресурсів, необхідних для ведення війни», – підкреслили в Білому домі.

Лідери G7 також узгодили, що кошти від підвищення торговельних тарифів на російський експорт використають для допомоги Україні. Про мету такого кроку, як пише DW, повідомив американський топчиновник у кулуарах саміту:  «Щоби гарантувати, що Росія сплатить свою війну».

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ