Підтримати нас

Україна перемогла на Євробаченні

Vgoru
Автор статті
15 травня 2022 05:42
866
Поширити:

Фінал міжнародного пісенного конкурсу відбувся в італійському Турині вночі, 14 травня.

Український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania за підсумками голосування журі та глядачів набрав 631 бал і посів перше місце  серед фіналістів Євробачення-2022.

Хоча українським виконавцям загрожувала дискваліфікація після того, як вони зі сцени закликали  допомогти захисникам Маріуполя. Адже політичні заклики на конкурсі заборонені. Однак організатори заявили, що вчинок українців мав гуманітарний характер.

«Ми розуміємо глибокі почуття навколо України зараз і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер», - сказали вони.

Друге місце на конкурсі посіла Великобританія, третє - Іспанія.

Президент Володимир Зеленський  привітав Kalush Orchestra та всіх українців з перемогою на   конкурсі.

«Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме Євробачення! Втретє у своїй історії. І вірю - не востаннє», - йдеться у повідомленні в його Telegram-каналі..

За словами президента, Україна зробить усе, щоб одного разу учасників та гостей Євробачення приймав український Маріуполь - вільний, мирний, відбудований.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель і прем'єр Великобританії Борис Джонсон у  свою чергу теж привітали Україну з перемогою на Євробаченні-2022.

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ