Підтримати нас

Українські школи отримають зіркові абетки жестової мови

Автор статті
30 вересня 2018 11:15
1,783
Поширити:

16 200 українських шкіл отримають примірники абетки дактильно-жестової мови, які створили за участю популярних українців та українок. Про це повідомляє прес-служба МОН.

В абетці, яка покликана популяризувати вивчення жестової мови, відомі діячі культури жестами передають літери українського алфавіту. До проекту долучилися футболіст та тренер української збірної з футболу Андрій Шевченко, співачки Наталія Жижченко та Джамала, ведуча Маша Єфросиніна та інші.

Абетки створили в межах Меморандуму про співпрацю в розбудові інклюзивного суспільства та популяризації жестової мови, який 27 вересня підписали Міністерство освіти й науки та громадська організація "Відчуй".

"Сьогодні щонайменше 223 тисячі людей спілкується жестовою мовою. Це робить її однією із найвживаніших в Україні. Завдяки співпраці з ГО "Відчуй" ми зможемо поширити цю інформацію в усіх школах України і, можливо, навіть заохотити молоде покоління вчити жестову мову", – зазначила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Також у меморандумі прописана співпраця в межах проекту "Коли тиша заговорила", спрямованого на розвиток толерантності та популяризацію інклюзії серед працівників та учнів шкіл, йдеться в повідомленні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ