Підтримати нас

«Україні потрібно обнулити суди і прокуратуру», - Андерс Аслунд

Vgoru
Автор статті
20 вересня 2016 09:55
737
Поширити:

На думку Андерса Аслунда, Україні також необхідно скасувати таку структуру, як податкова поліція, а її функції перекласти на звичайних поліцейських.

Старший науковий дослідник Атлантичної Ради США Андерс Аслунд під час пленарного засідання 13-ї щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив, що що не бачить поліпшень в системі українського судочинства.

Про це повідомляють Факти.

«Потрібно обнулити прокуратури і суди, як це було зроблено в Грузії, Естонії та східній Німеччині. Можливо, п'ять відсотків суддів і чесні, але установи прогнили від корупції», - сказав він. На думку Андерса Аслунда, Україні також необхідно скасувати таку структуру, як податкова поліція, а її функції перекласти на звичайних поліцейських.

Як приклад країн з найменшою корупцією він згадав п'ять країн: Сінгапур і північні європейські держави (Данія, Фінляндія, Швеція і Норвегія). «У першій за корупцію садили, а в інших прозора система існувала з 18 століття», - сказав Аслунд.

А віце-президент Європарламенту Річард Чарнецький зазначив, що багато років масштабна корупція в країні була арсеналом проросійського лобі. «Це - важливий моральний і етичний виклик для України ... Наш спеціальний офіс по боротьбі з корупцією в європейських структурах може сприяти українським ініціативам. Але у Євросоюзу немає рішення цієї проблеми. Воно не в Брюсселі, воно - в Україні».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ