Підтримати нас

У Маямі припинили пошук жертв обвалення будинку. Шансів більше немає

Автор статті
08 липня 2021 13:00
1,041
Поширити:

Під уламками будинку в Маямі перестали шукати вцілілих.

За словами рятівників, шансів знайти когось живим більше нема. Відтепер вони шукають та визволяють з-під руїн тіла загиблих.

Нагадаємо,  у Серфсайді на околицях Маямі пізно вночі 24 червня обвалилась частина 12-поверхового житлового будинку Champlain Towers South, який розташований неподалік від узбережжя. У 80 зі 130 квартир жили люди. Після обвалу під уламками знайшли 54 загиблих. Вчора, 7 липня, витягли ще 17 тіл. Близько 86 людей, як і раніше, вважаються зниклими безвісти. Багатьох загиблих знайшли в їхніх ліжках. 

New York Times цитує слова мера округу Маямі-Дейд Даніеллу Левін Каву: 

З величезною скорботою я можу повідомити, що ми ухвалили неймовірно важке рішення перейти від операції з пошуку і порятунку до вилучення останків.

Адже раніше рятувальники сподівалися, що хтось із мешканців   міг вціліти в так званих “повітряних кишенях”.

Рятувальні роботи вели змінами по 12 годин, в операції брали участь навіть рятувальні групи з Ізраїлю та Мексики. Їм доводилося вручну наповнювати відра уламками бетону і передавати їх по ланцюжку. Всі уламки при цьому відправляють на спеціальний склад - їх будуть вивчати під час розслідування причин катастрофи.

Тим часом, президент США Джо Байден висловив співчуття сім'ям загиблих і безвісти зниклих. В одному з твіттів американка опублікувала фотодоказ, як глава держави обіймає брата загиблих членів родини. 

Не залишилися байдужими жителі Флориди. Вони все ще продовжують молитися за те, щоб безвісти зниклі залишилися в живих, а також за тих, хто опинився під завалами і не мав шансу вижити.

Перепоною у пошуках постраждалих стало і те, що операцію порятунку доводилося декілька разів переривати, оскільки уламки будівлі могли обвалитися ще раз. В результаті рятувальникам довелося знести частину будівлі, що встояла, аби її не зруйнував шторм "Ельза".

Причини обвалення будівлі належить вивчити розширеній колегії присяжних.

Варто зазначити, що інформація про те, що житловому будинку Champlain Towers South потрібен великий капітальний ремонт, було відомо  давно. 

Однак члени правління, які відповідали за експлуатацію будівлі, так і не зуміли дійти згоди з приводу того, що і коли слід робити.

А у 2018 році інженер, який проводив інспекцію будинку, виявив "великі структурні пошкодження" і рекомендував негайно провести необхідний, але дуже дорогий ремонт.

Фото: ВВС news Україна,Novyny.live, інтернет

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ