Підтримати нас

У Херсоні виявили списки агентів, які співпрацювали з ворогом під час окупації

Vgoru
Автор статті
16 листопада 2022 15:12
742
Поширити:

Служба безпеки України оприлюднила засекречені документи ФСБ з інформацією про агентів-колаборантів. Стоси паперів окупанти залишили в гаражному кооперативі. Повідомляють у пресслужбі відомства.

Серед вилучених паперів знайшли власноруч написані “зобов’язання” агентів про конфіденційне співробітництво з ФСБ, справи агентурного вивчення, повідомлення про результати виконання ворожих завдань та “протоколи обшуків” у помешканнях херсонців.

За викритими матеріалами встановлено, що ворожі поплічники давали «наведення» окупантам про місця дислокації українських патріотів, зокрема учасників руху опору на території південного регіону. Також агенти російської спецслужби брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими «кримінальними провадженнями».

Зокрема, повідомляють спецслужби, виявлено задокументовані факти викрадення і катування потерпілих, а також розграбування їхніх осель під виглядом проведення «обшуків».

Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж. Служба безпеки попереджає про невідворотність покарання за добровільну співпрацю з окупантами.

Раніше ми повідомляли, що на Херсонщині заміновані будівлі управління СБУ.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ