Підтримати нас

Театр відкриває двері для "Поетичної шафи"

Автор статті
10 лютого 2020 09:49
711
Поширити:

У вівторок, 11 лютого, творчі херсонці зберуться на "Поетичну шафу". Перша у 2020-му році зустріч відбудеться не в одному із кафе міста, а в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша.

"Із початку свого існування "Поетична шафа" співпрацює з драмтеатром – розігруємо між поетами запрошення на вистави. Тепер ось нам дають можливість виступити на сцені театру-кафе, де показують вистави, де актори виступають із музичними програмами! Це велика честь", - кажуть організатори заходу.

Традиційно на заході відбудеться творчий батл. "Римами мірятимуться" чотири херсонські поети. Вкотре свої сили спробує завсідник заходу Дмитро Плотніков. Зараз перед ним стоїть непросте завдання – вибрати три вірші з десятків написаних, які точно стануть перепусткою до другого туру!

"За чотири роки свого існування "Поетична шафа", як на мене, стала знаковою літературною подією для Херсонщини в цілому і для мене, як для автора, в тому числі. Те, що вона відбудеться у стінах театру – це неабияка відзнака. І тому мені надзвичайно приємно бути частиною цієї події. Щодо поетичного батлу – я вже перемагав у ньому і хочу позмагатися знову", – розповідає автор.

Серед учасників будуть і новачки. А їм, як показує практика, зазвичай щастить. Маша Андреєва прийде на зустріч вперше і відразу – "в бій".

"Чула багато позитивних відгуків, стало цікаво і самій дізнатись, що це за захід. Беру участь у батлі, проте досі сумніваюся, чи варто. Нове місце – це завжди хвилювання для мене. Читатиму три вірші: "Тремор", "Прорахувався" та "В моїм домі вже нічого красти". З нетерпінням чекаю вівторка, – ділиться авторка.

Окрім поетичної, запланована й музична частина. Лунатимуть авторські пісні та кавери в супроводі акустичної гітари. Всі охочі зможуть долучитися до написання "безкінечного вірша". Будуть виставки: книжок сучасних поетів та прозаїків, "Підвішених рядків", фотовиставка.

Початок – о 18:00. Вхід – вільний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ