Підтримати нас

Соціальні послуги для сімей з дітьми намагатимуться покращити

Автор статті
04 лютого 2020 15:30
579
Поширити:

Громади  Донецької та Луганської областей заявили про готовність працювати над змінами у соціальній сфері для дітей та їх сімей.

Минулого тижня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Голови десяти громад та Українська мережа за права дитини підписали меморандуми про співпрацю в рамках проекту “Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді”, мета якого – організувати ефективну систему соціальних послуг у громадах на сході України, повідомляє Громадський простір

Разом з громадами впроваджувати проект у громадах будуть Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Українська мережа за права дитини і п’ять потужних неурядових організацій, членів Мережі. Кошти на реалізацію проекту на сході України виділив Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KfW). 

Завдяки участі у проекті, громади зможуть визначити потрібні мешканцям соціальні послуги, підготувати фахівців в сфері соціальної роботи, спеціалістів з планування і бюджетування соціальних послуг, запровадити нові та  розвинути вже існуючі послуги, а також налагодити взаємодію між відомствами, які відповідають за добробут дітей. Окрім того, ЮНІСЕФ створить у кожній з цільових громад соціальний центр, послуги в якому будуть розроблені під потреби мешканців саме цієї громади. 

В рамках меморандумів, громади, зі свого боку, зобов’язуються всіляко сприяти ефективній реалізації цих планів та  забезпечувати життєздатність новостворених центрів надання соціальних послуг за рахунок фінансування з місцевих бюджетів після завершення проекту. 

Протягом дії проекту соціальні послуги нового зразка отримають близько 100 тис. мешканців громад. Йдеться про родини з дітьми та молодь, зокрема, сім’ї ВПО, малозабезпечені сім’ї та такі, що виховують дитину з інвалідністю.

Українська мережа за права дитини бере участь у проекті в рамках виконання своєї головної місії – просуванні найкращих інтересів дитини під час формування державної політики через адвокацію, лобіювання реформ системи соціальних послуг, децентралізації, розробки системи національного моніторингу та представлення  інтересів дітей і родин в органах державної влади. Розвиток соціальних послуг в громадах для Мережі та її членів є ключовою стратегічною ціллю, важливою в рамках розбудови системи  захисту прав дітей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ