Підтримати нас

Shell та British Petroleum йдуть з російського ринку

Vgoru
Автор статті
08 березня 2022 16:13
764
Поширити:

Закордонні компанії продовжують масовий вихід з ринку Російської Федерації. До десятків великих концернів, які вже оголосили про свій намір покинути Росію, приєдналися і дві найбільші світові транснаціональні нафтогазові компанії – Shell та British Petroleum (ВР).

Так, у ВР заявили, що фірма виходить зі свого пакета акцій російської "Роснефти", якими вона мала з 2013 року. Ці акції становили 19,75%.

Щобільше, правління British Petroleum ухвалило рішення виділити Україні гуманітарну допомогу на суму 20 мільйонів доларів.

Такі дії зробило і управління компанії Shell. Нідерландське видання NU повідомляє, що британсько-нідерландська компанія Shell відмовляється від закупівлі російської нафти та газу. А також повністю йде з ринку Російської Федерації.

Повідомляється, що раніше Shell говорив про відмову від інвестицій у видобуток нафти і газу в Росії, але тепер також припиняє роботу майже 400 своїх автозаправних станцій. Крім того, компанія не буде купувати нафту і газ в Росії.

Також повідомляється, що рішення було прийнято після різкої критики того, як Shell купила партію російської нафти через нафтотрейдера Trafigura за відносно низькою ціною в той час, як світові компанії йдуть з Росії через її війну проти України.

До цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дорікнув Shell у купівлі російської нафти, заявивши, що вона "пахне українською кров'ю".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ