Підтримати нас

Ще одна підозра Ігорю Семенчеву: розмір розтрат росте

Автор статті
08 лютого 2022 12:30
1,682
Поширити:

Колишньому голові Антонівської селищної ради та чинному депутату Херсонської міської ради Ігорю Семенчеву оголосили нову підозру - вже у розтраті 13 мільйонів гривень. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Ігоря Семенчева звинувачують одразу в кількох важких злочинах: розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах організованою групою, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. ч. 3, 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, голова Антонівської сільради разом з інженером технагляду і приватними підприємцями привласнили 13 мільйонів гривень, які виділяли з місцевого бюджету в 2017 - 2020 роках на капітальний ремонт доріг Антонівки та Молодіжного.

Експерти перевірили 26 відремонтованих автошляхів й довели, що з бюджету було переплачено понад 13 млн грн.

Нагадаємо, уперше Ігоря Семенчева звинуватили ще у 2013 році. Згідно з матеріалами справи, Антонівський селищний голова вимагав від одного з підприємців 80 тисяч доларів за виділення в оренду земельної ділянки. Семенчеву загрожувало позбавлення волі від 8 до 12 років із конфіскацією майна. Але ця його справа досі «мандрує» по судах.

Черговий судовий розгляд призначено на 14.02.2022 у Новокаховському міському суді.

Друга кримінальна справа - через “нічийні” труби. Ця історія розпочалася 20 лютого 2018 року – невідомі почали викопувати та демонтувати зрошувальну систему на полях. Виявилося, що ці роботи їм замовив селищний голова Ігор Семенчев. Хоча мережа належала не сільраді, а збанкрутілому Комунальному підприємству радгосп-завод “Янтарний”, підпорядкованому Херсонській обласній раді.

Подробиці про ці справи в кримінально-детективному фактчеку "Чи дійсно кандидат у нардепи з Херсонщини Ігор Семенчев «чистий перед законом".

І, нарешті, – вищевказана справа про ремонт доріг.

Спочатку, у серпні минулого року, правоохоронці звинуватили Ігоря Семенчева у привласненні майже мільйона гривень із бюджету селищної ради на капремонті проїзної частини вул. Зарічної вздовж кладовища з під'їздом. За матеріалами кримінального провадження вартість робіт у документах становила 1,5 млн гривень. А насправді підрядники виконали робіт на значно меншу суму. Експерти порахували, що "відкат" становить 909 792, 00 грн.

Депутата арештували, але він вийшов на волю під заставу в 190 тис. грн.

Проте під час слідства привласнена сума виявилась значно більшою.

На початку цього року, 10 січня, Ігорю Семенчеву повідомили про нову підозру - у привласнення бюджетних коштів на суму понад 10 млн грн.

Організованій групі, у складі якої діяв експосадовець, інкримінували вже 57 епізодів “дерибану” бюджету на ремонтах проїжджих частин вулиць.

А 8 лютого 2022 вже йдеться про розтрату 13 млн грн.

Цікаво, що ремонт доріг у селищі був ще й “візитівкою” Ігоря Семенчева під час передвиборчих баталій до Верховної ради, та на виборах до органів місцевого самоврядування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ