Підтримати нас

Прокуратура притягне до відповідальності колишнього керівника Херсонської ТЕЦ

Автор статті
29 вересня 2021 10:30
1,239
Поширити:

Херсонська ТЕЦ - державне енергопостачальне підприємство, яке в останні роки ніяк не можна назвати особливо успішним. Усілякі біди звалюються на ТЕЦ з неабиякою регулярністю.

Багатомільйонні борги, надзвичайна зношеність обладнання і мереж, плинність кадрів - ось далеко не повний перелік усіх неприємностей, з якими доводиться мати справу менеджерам компанії. А тут ще "корупційна складова" дає про себе знати.

У всякому разі, привід знову поговорити про корупцію дають співробітники Херсонської обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням на сайті Офісу Генпрокурора, днями херсонські прокурори повідомили про підозру колишньому директору ТЕЦ. Підозрюється він у службовій недбалості, що призвела до важких для держави наслідків. Як встановило слідство, у 2018 році фігурант не забезпечив належний контроль щодо дотримання проєктних рішень та вимог державних стандартів, будівельних норм і правил.

"Також він не перевірив фактично виконані суб'єктом господарювання роботи з теплової ізоляції частини тепломагістралі, погодивши і підписавши акт, в якому вартість проведених робіт не відповідала кошторисній документації та вимогам будівельних норм", - відзначають в обласній прокуратурі.

Внаслідок зазначених дій державі було завдано збитків на 1,4 мільйона гривень.

Тепер приймається рішення про подальше просування матеріалів справи до суду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ