Підтримати нас

Пошук готівки у Херсоні

Vgoru
Автор статті
29 червня 2022 16:15
2,053
Поширити:

З кожним днем отримати готівку в Херсоні дедалі важче. Треба мати неабияку спритність, аби зняти гроші.

 

Місцеві банки потроху закриваються, а ті, що працюють, видають готівкою не більше 2000 гривень. Зайняти чергу треба за декілька днів, та люди записуються і на тиждень раніше, аби отримати порядковий номер та прийти у вказану дату. Запис проводить жіночка за невелику «винагороду», але часи такі, що кожен заробляє як може, тим паче з роботою в місті взагалі «гайки».

За майже 4 місяці окупації херсонці почали віднаходити свої варіанти пошуку готівки – «обналічувати» під % в магазинах або у звичайних людей. Спочатку % був невеликий – 2-3 %, а останніми днями виріс до 15-20 %. Це означає, що готівки стає все менше, а значить, дістати її ще важче. Тож найближчим часом місцеве населення може опинитися на межі безгрошів’я.

Додало проблем і відключення окупантами мобільного зв’язку. У багатьох є мобільний банкінг, за допомогою якого можна керувати своїм рахунком: переслати кошти, оплачувати комуналку. Щоб зайти у свій додаток, необхідно отримати підтвердження смс або дзвінок, але без зв’язку це стало майже неможливо. 

Однак у місті залишилося декілька місць із так званими «дірочками», у яких доступний один з операторів. Там можна побачити чимало людей, що намагаються спіймати одночасно інтернет та мобільний зв’язок і таким чином зайти у свій банкінг. Це схоже на «танці з бубном», бо однією ногою ти маєш стояти в місці, де ловить інтернет, а на крок далі не проґавити мобільний зв’язок, який постійно відвалюється. Фінансова операція, що до війни займала 5 хвилин, тепер затягується на пів дня.

Правда, працівники банку розробили рекомендації, як увійти в банкінг через інтернет на територіях, що залишилися без зв’язку. Це не вирішує всіх проблем, але хоч трохи допомагає.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ