Підтримати нас

Попри оголений торс Президента і сміливість “лідерів думок”, українці здебільшого не сприймають вакцинацію

Автор статті
05 березня 2021 15:00
1,098
Поширити:

Як відомо, кампанія з вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19 стартувала в Україні 24 лютого, хоча представники влади неодноразово анонсували, що цей процес почнеться набагато раніше.

Проте, навіть з огляду на серйозну затримку, далеко не всі українці готові долучитися до "довгоочікуваної" процедури. І це - зовсім не домисли, а цілком офіційна інформація.

Так, одразу 62% медиків не збираються вакцинуватися від COVID-19. Такі дані ще перед початком вакцинації озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

Крім того, на щеплення від коронавірусу погодилися лише 7 тисяч військових із 40 тисяч особового складу ООС

Про це заявив головний епідеміолог Збройних сил України Микола Олим в ефірі каналу "Україна 24".

Він зазначив, що станом на 4 березня щеплення від коронавірусу отримали 772 людини зі складу ООС.

"На цей час 884 особи провакциновані, з них у зоні ООС провакциновані 772 людини - це 12% з тих 7 тисяч людей, які дали згоду на вакцинування", - наголосив Олим.

За його словами, відмови від щеплення серед військових можуть бути пов'язані з політизуванням вакцинальної кампанії.

Тим часом щоб довести народу ефективність індійської вакцини CoviShield, доленосному уколу публічно піддають себе різні відомі медійні постаті. 4 березня процедуру відчули на собі в прямому ефірі телеканалу "1+1" 10 осіб - 5 медиків і 5 "лідерів думок". 

Ще раніше були вакциновані міністр охорони здоров'я Степанов і навіть сам президент Володимир Зеленський, який, мабуть, для більшого ефекту, вважав за краще отримати заповітний укол, оголивши аж ніяк не богатирський торс.

Судячи з офіційної інформації, на сьогодні вакцину прийняли всього лише близько 10 тисяч українських громадян. 

Вже зараз можна з упевненістю констатувати, що кампанію по вакцинації в Україні якщо не зовсім провалено, але проходить вона з відвертим скрипом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ