Підтримати нас

Поліція відкрила 25 нових кримінальних проваджень щодо злочинів окупантів на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
23 серпня 2022 13:46
887
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на окупованій території Херсонської області.

Про це повідомили на сторінці Поліції Херсонської області у Facebook.

“За добу російські війська обстріляли 7 населених пунктів Херсонської області, є поранені, пошкоджено приватні будинки, гаражі та сонячні електростанції. Проти мирного населення загарбники застосували ракетні системи залпового вогню “Град”, артилерію та міномети”, – йдеться в повідомленні. 

Також, за даними слідства, після обстрілу села Нова Кам'янка Бериславського району зруйновано склад із сільськогосподарською продукцією. У Каховці частина працівників дошкільного закладу освіти погодилися співпрацювати з окупаційною владою. На одному з блокпостів військові рф захопили в полон жителя Херсона, який намагався виїхати з окупації.

Крім цього, поліція зафіксувала викрадення херсонця, обшуки в оселях, розкрадання приватного майна тощо. 

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ