Підтримати нас

Поліція розслідує справу про масову загибель птахів у “Асканії-Нова”

Автор статті
16 квітня 2021 11:08
1,359
Поширити:

На Херсонщині продовжують масово гинути птахи. За останні кілька місяців тільки в одному заповіднику "Асканія-Нова" були виявлені сотні мертвих птахів, серед яких - представники видів, занесених до Червоної книги України.

Як повідомляють у поліції,  в цьому році правоохоронці отримали вже 25 повідомлень про масовий мор пернатих. Тушки птахів були відправлені в Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз, і вчені підтвердили, що смерть настала від отруєння хімікатами для гризунів, які використовують фермери. Хімікати містять діючу речовину бродіфакум, яка і є смертельною для птахів.

У ході кримінального розслідування поліція перевірила вже 52 фермерських господарства в Каховському районі, і в деяких з них, дійсно, були виявлені хімікати з бродіфакумом.

Правоохоронці перевіряють документи на оренду земельних ділянок фермерськими господарствами, а також документацію на дозвіл застосування пестицидів і агрохімікатів. 

Розслідування триває. 

Наостанок зауважимо, що навіть ми, люди, виступаємо в якості цих самих птахів: адже щодня ми вживаємо фрукти, овочі, зернові вироби, які вирощуються невідомо як і невідомо з якими “цілющими добавками”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ