Підтримати нас

Навальний, Байден та коронавірус: що обговорять глави МЗС Євросоюзу у Брюсселі

Автор статті
25 січня 2021 11:31
931
Поширити:

Під час першої у 2021 році зустрічі у форматі Ради ЄС у Брюсселі міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорять широке коло питань, першим з яких стане ситуація в Росії, зокрема - затримання учасників протестів та арешт опозиційного політика Олексія Навального.

Про це перед початком зустрічі заявив віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

«Сьогодні ми матимемо дуже напружений порядок денний. Навіть не знаю, як встигнемо обговорити усі ці речі. По-перше, ми розглянемо тривожні події в Росії. Більш як 3 тисячі людей були, за повідомленнями, затримані, і це дуже нас непокоїть, як і затримання Навального. Тож ми розпочнемо з цього питання», - сказав Боррель.

Другим питанням стане дискусія навколо відносин з Туреччиною у контексті нещодавнього візиту до Брюсселя міністра закордонних справ цієї країни Мевлюта Чавушоглу.

За словами Борреля, третім ключовим питанням, яке розглянуть міністри, є початок нової ери у відносинах між Європейським Союзом і Сполученими Штатами після приходу до влади Президента США Джо Байдена.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ